Färgmeditation

Fyll dig med helande ljus och färg

 

Här är en färgmeditation kan du uppnå både hälsa och personlig utveckling. I meditation fyller du din kropp med en färg. Detta kan du göra för att få helande eller för att se var du står i livet just nu.

Här används de sju regnbågsfärgerna. Lägg märke till vilken färg du tycker bäst om och har lättast att fylla dig med. Det är den färgen din kropp och själ behöver mest just nu.

Om du har svårt att föreställa dig att du fyller kroppen med ljus kan du tänka dig att du istället går in genom dörrar med olika färg och färgen omsluter dig. Skriv gärna ut meditationen.

Helande Färgmeditation – Förberedelser:

Stäng av mobiltelefoner, ta gärna en filt omkring dig eftersom man kan bli frusen och din meditationsdagbok.

Sätt dig ner, slappna av, andas lugnt och sakta in med långa djupa andetag tills du känner att andningen blir djupare och djupare.

Föreställ dig nu att du andas in klart rött ljus genom näsan, ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av den röda färgen. Lägg märke till vilken nyans av rött. Med den röda färgen tar du in livskraft och motivation, kraft och självförtroende.


Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.
Låt den röda färgen cirkulera inom dig och känn att du är trygg i dig själv, och har all kraft du behöver.

Föreställ dig sedan att du andas in klart orange ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av den orange färgen. Med orange tar du in livskraft glädje, vilja, lust och kreativitet. Orange ger dig trygghet att vara den du är.
Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.

Föreställ dig sedan att du andas in klart gult ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av gul färg. Med gult tar du in förändringar och visioner i ditt liv.
Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.

Föreställ dig sedan att du andas in klart grönt ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av grön färg. Med grönt tar du in kärlek, gemenskap, lugn och vila, harmoni och närvaro i ditt liv.
Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.

Föreställ dig sedan att du andas in klart blått ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av blå färg. Med blå tar du in kommunikation, drömmar, avslappning, lugn och vila, harmoni och intuition i ditt liv.
Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.

Föreställ dig sedan att du andas in klart lila ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av lila färg. Med lila tar du in andlig medvetenhet och förändringar och nya insikter i ditt liv.
Föreställ dig att du andas ut den färg som inte längre behövs.

Avsluta med den vita färgen. Det är denna färg som har den snabbaste energivibrationen. Föreställ dig att du andas in klart vitt ljus genom näsan och ner i magen och upp efter ryggen tills du känner att hela du är fylld av vitt ljus. Nu ska du känna efter vilken känsla vitt ger dig i ditt liv. Med vitt ljus höjer du din energivibration och immunförsvar och bränner bort allt gammalt. Du har också kontakt med änglavärlden i det vita ljuset. Låt det fylla dig helt och föreställ dig att ljuset strålar ut ifrån dig. Avsluta sedan meditationen med att ta några djupa andetag.

Öppna ögonen. Skriv gärna ner i din dagbok för personlig utveckling vad du upplevt

En ännu enklare Färgmeditation

Sitt ner och slappna av med långsamma andetag. Välj ut en färg du tycker om och förställ dig att du andas in färgen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen