Chakrameditation

Varje chakra är en symbol för ett livsområde. När man mediterar över sina chakran aktiverar man också det livsområde som chakrat symboliserar, och man får mer harmoni, visdom och energi i sitt liv. Det finns många olika chakrameditationer, här får du en enkel och alldeles nyskriven chakrameditation av mig!

– Börja med att slappna av i en lugn omgivning. Andas med långsamma djupa andetag. Lägg vänster hand på magen och känn hur andetagen blir djupare och djupare ju mer du slappnar av. All stress och oroande tankar försvinner.

– Lägg din uppmärksamhet på rotchakrat. Känn efter vilken färg ditt rotchakra har. Alla människor har inte samma färg i sina chakran och ska inte ha det heller.

Tänk dig nu en energigivande färg som omsluter hela dig. Andas in färgen och låt den fylla ditt rotchakra, benen och nedre delen av ryggraden. Känn kraften som fyller dig.

Lägg nu din uppmärksamhet på bukchakrat. Känn efter vilken färg just ditt bukchakra har. Tänk dig nu att hela din omgivning har denna färg och andas in en klar strålande färg till ditt bukchakra, som står för trygghet och självsäkerhet.

All otrygghet försvinner och du känner dig nöjd med vem du är. Känn att färgen fyller hela buken och ger dig kraft. Du känner att du får tillgång till din handlingskraft och beslutsamhet.

Flytta uppmärksamheten till Solar Plexus chakrat. Känn vilken färg Solar Plexuschakrat har och känn hur Solar Plexusområdet fylls med en livgivande ny energi när du andas in denna färg.

All känsla av skuld och rädsla för vad andra ska tycka försvinner och du fylls av vilja att stå för den du är. Du kan nu utforska dina manliga och kvinnliga egenskaper, vilka tycker du är manliga och vilka är kvinnliga, och vilka tycker du om och tycker mindre om?

Nu är det dags att flytta din uppmärksamhet till ditt hjärtchakra. Känn kärleken och värmen som finns där. Känn efter vilken färg ditt hjärtchakra har och andas in den färgen.

Känn hur färgen är fylld av kärlek som helar sorg och besvikelse. Du andas in all världens kärlek!

Känn att kärleken sprider sig till din omgivning och till djur och natur.

Känn att det är en villkorslös kärlek som du fylls av, som säger att du duger för att du är människa.

Flytta din uppmärksamhet till halschakrat. Lägg märke till vilken färg halschakrat har och andas in den. Nu känner du att du fylls av en lust att uttrycka dig själv kreativt, ge ut av din kunskap, lyssna till dig själv och andra.
Flytta uppmärksamheten till pannchakrat. Andas in den färg som du känner att ditt pannchakra har.

Känn hur tvivel på din intuition försvinner och du fylls av insikt och visdom. En klarsynthet och förmåga att se mer än den materiella världen fyller dig.

Lägg märke till de inre budskap och andlig vägledning som du får här.

Till sist lägger du uppmärksamheten på toppen av ditt huvud. Här kan du föreställa dig en energivirvel eller en fontän med vitt ljus. Här hämtar du in universums rena energi och livskraft från solen. Känn hur det vita ljuset fyller dig som ett regn.

Här upplever du att du är ett med allt, du hittar tillbaka till din kreativitet och visioner. När vi är ett med allt finns inte längre någon separation. När vi gör något som är bra och helande för andra gör vi det för oss själva samtidigt. När vi gör något bra för oss själva gör vi också det för andra. Vi är förbundna i ett oändligt energifält.

Öppna sedan ögonen. Skriv gärna ner i din dagbok för personlig utveckling vad du upplevt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen