Minnas dina drömmar

Tips för att lättare minnas dina drömmar

Alla drömmer och du kan träna dig att minnas dina drömmar. Om du minns drömmarna tydligare någon period betyder du att du är inne i en utvecklingsperiod.

Du kan använda drömmarna som ett instrument till personlig utveckling. Om du bestämmer dig för att minnas dina drömmar kommer du att ha lättare för att komma i kontakt med sidor hos dig själv och känslor som du inte vill se medvetet, du kan veta var du står i livet, vad du har utvecklat och vart du är på väg.

Om du tycker att du står still i livet är en bra sätt att få förändringar att börja minnas sina drömmar, det är ett budskap från ditt omedvetna.

Övning i personlig utveckling under en vecka

Ha en anteckningsbok där du bara skriver ner drömmar. Bestäm en fråga eller ett ämne du vill förstå mer om i drömmen under en vecka, till exempel vad som hindrar dig i en kärleksrelation osv.

Skriv datum på varje dröm så att du ser ett återkommande tema under en vecka.

Bestäm dig på kvällen att du vill minnas vad du har drömt. Ha gärna anteckningsblock bredvid sängen. Ställ väckarklockan några minuter senare än vanligt.

När du har vaknat ska du upprepa drömmen i ditt minne. Om du har möjlighet att skriva ner drömmen, skriv bara snabba stödord och så mycket detaljer du minns och vilka känslor som fanns i drömmen. Skriv i nutid som att det händer just nu.

När du lägger dig igen på kvällen läser du igenom drömmen igen och lägg märke till om du ser den på ett annat sätt nu.

Allt i drömmen är du och olika aspekter av dig själv, så de olika delarna i drömmen visar hur du förhåller dig till olika känslor i ditt liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen