De vanligaste Ärkeänglarna

Ärkeänglar

Änglar har haft olika betydelser genom tiderna. Här beskriver jag de vanligaste ärkeänglarna. Det enda vi vet helt säkert om dem är att det är en slags andeväsen av skimrande ljus. Ärkeänglar sägs vara extra kraftfulla ljusväsen.

Andar och döda anhöriga kan se ut som människor. Men änglar har aldrig varit människor, de är flammor av ljusvärlden, helandets värld. De finns i alla religioner och hjälper oss med olika områden i livet. De är inte individer, utan de symboliserar olika krafter vi får tillgång till från ljusvärlden.

Namnen på änglarna visar vilken egenskap de hjälper oss med. Varje tidsålder beskriver änglarnas egenskaper annorlunda, på medeltiden var det vanligt att man tolkade ärkeängeln Mikael som helandets ängel. Under korstågen började man att beskriva honom mer som en stridande ängel. Ochi vår tid förknippar vi ärkeänglarna med hjälpande egenskaper i vår personliga och andliga utveckling.

Änglar som anses extra kraftfulla brukar man kalla för ärkeänglar, för de styr över stora livsområden.

ÄRKEÄNGELN MIKAEL – Handlingskraft och vishet

Mikael är den kraftfullaste ängeln, han avbildas med ett höjt svärd som symboliserar att stå upp för sig själv. Med svärdet delar han sanning från lögn och han hjälper dig att stå upp för dig själv.

ärkeängeln Mikael symboliserar kronchakrat och du kan få kontakt genom vitt eller lila ljus för din inre syn.

ÄRKEÄNGELN GABRIEL -intuition och vägledning

Ärkeängeln Gabriel är den som kommer med budskap och du kan känna hans närvaro som ett mörkblått ljus.

Gabriel hjälper dig att lita på din mediala förmåga och få inre bilder och vägledning i en viss fråga

ÄRKEÄNGELN RAPHAEL

Ärkeängeln Raphael är helandets ängel och du kan få en inre bild av grönt ljus.

Raphael hjälper dig att få healing till det du själv inte vet en lösning på och sårbarhet som du burit med dig hela livet.

Det finns många fler ärkeänglar, men i svensk tradition är dessa tre de vanligaste ärkeänglarna. Det viktigaste du behöver komma ihåg är att du inte behöver veta vilken ängel du ska kalla på, det kommer alltid att bli rätt energi och hjälpande kraft oavsett vilken ängel du ber till.

 

 

1 reaktion på ”De vanligaste Ärkeänglarna”

  1. Hej Anna-Lena ! Finns det en ärkeängel som heter Adriana?
    Har aldrig hört talas om den ängeln men vore intressant att få veta mer, har sökt men inte hittat information.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen