Olika former av mediumskap

Att vara trancemedium

Förra veckan ringde någon från ett TV-program och frågade om jag ville medverka med kanalisering. Det visade sig att de trodde att jag skulle sätta mig i trance och låta en annan person ta över ens kropp så att jag skulle prata med en annan röst än vanligt, och bli den personen.

Det hon syftade på var ett trancemedium, och det finns sådana även om det inte är så vanligt. Här ska jag reda ut begreppen!

Mediumskap

När jag håller en seans är det vanligaste att jag sätter mig i ett avslappnat tillstånd och inbjuder andevärlden, under någon minut. Det är ofta inte ens nödvändigt, innan min klient har kommit så kommer ofta de döda anhöriga in i rummet först, och ibland upptäcker jag en närvaro bredvid mig. Det är för det mesta klientens anhöriga eller personer som klienten känner igen man har kontakt med under en seans.

Då är det dags för mig att tolka energi-signalerna jag fångar upp. Det är sällan jag ser personen tydligt, utan ofta ser jag bara en del av personen, huvudet eller något speciellt kännetecken för personen, kläder eller smycken. Sedan försöker jag att gestalta personen, och ibland är kontakten mycket tydlig. Då kan man fånga upp hela meningar och uttryck som personen använde under livet, men ibland är kontakten inte lika tydlig och då är det en känsla av hur personen var eller vad personen vill förmedla man fångar upp.

Kanalisering

Det finns mediala människor som kanaliserar änglar eller andliga väsen som inte har varit människor. En sådan person är till exempel Marie-Louise Hahn som skrivit boken ”Klara svar från andevärlden”. Man ändrar ofta språk och uttryck mot det vanliga och känner ofta att en närvaro eller energi kommer in i en och tar över under seansen.

Trancemediumskap

Detta är den djupaste nivån av medialitet, och även det svåraste tillståndet att vara i. Den som är medium ändrar röst, hållning och språk och minns ofta inte något av seansen, utan det känns som att man sovit.

Det hände mig för många år sedan, när jag hade mottagning i Kristinehamn. En gång kom en svartklädd kvinna in för seans, hennes make hade nyligen dött. Kvinnan hade inte med sig något band, utan skulle anteckna det viktigaste. Plötsligt kände jag som en annan person tog över mitt medvetande och jag kunde höra mig själv prata men det kändes som att vara i en djup sömn och jag kunde inte höra vad jag sa. Plötsligt var upplevelsen borta, och när jag tittade på klockan hade det gått en timme och seansen var slut. När jag tittade på kvinnan hade hon antecknat flera sidor text, men jag visste inte vad jag sagt!! Det var en skrämmande upplevelse för kvinnan gick gråtande därifrån. Men hon beställde en ny tid innan hon gick.

Otroligt nog hände samma sak nästa gång hon kom, jag hamnande i tillståndet av trance och när jag vaknade hade kvinnan antecknat flera sidor. Men denna gång såg hon mycket lättad, nästan glad ut och tackade när hon gick. Än idag vet jag inte vad kvinnan fick veta, men andevärlden måste ha tyckt att det var väldigt privat och jag har inte kommit i så djup trance sedan dess. Eftersom jag nu arbetat som medium i några år har jag också lärt mig att bromsa mig själv så att jag inte hamnar i så djup trance för jag vill ha kontroll på vad som händer.

 

Rulla till toppen