Övningar för hjärtchakrat

Jag kommer att skriva mer om chakran då och då, men till dess ger jag ge dig här några affirmationer och dagliga frågortill varje chakra som jag tycker är bra. De är tagna från en bok om chakran som heter ”Chakrahealing för inre harmoni och balans” av Liz Simpson.

Upprepa en mening som du väljer för varje dag som känns stärkande för dig.

Affirmationer som aktiverar hjärthakrats energi

(Från boken Chakrahealing för inre harmoni och balans)

Jag sänder kärlek till alla jag känner, alla hjärtan är öppna för att ta emot min kärlek

Jag accepterar att smärta är en viktig del i min mognad och utveckling

Jag älskar mig själv för den jag är och de möjligheter som finns inom mig

All gammal smärta befriar jag nu inför kärlekens händer

Andra människor förtjänar min medkänsla

Den kärlek jag känner för mig själv och andra är villkorslöst

Kärleken kommer att frigöra mig. Andra människor älskar så gott de kan . Om någon inte älska mig tillräckligt mycket beror det kanske på att de har begränsningar i sättet att uttrycka kärlek och förtjänar min medkänsla

Dagliga övningar som hjälper dig att aktivera hjärtchakrat

(Från boken Chakrahealing för inre harmoni och balans)

Låter du dig påverkas av andra genom tanke och intellekt snarare än hjärta? Låt dig komma i samklang med ditt hjärtas budskap. Fokusera på vad du känner innerst inne utan förutfattade meningar. Hjärtat har alla svar!

I hur gör grad känner du dig förbunden med andra människor? Prova att gå ut och le mot folk. Du kommer att förvånas över hur många som ler tillbaka

Är du hård mot dig själv för att du misslyckas? Detta chakra handlar om balans inte bara i samband med andra utan även dig själv. Hylla både dina mörka och dina ljusa sidor

Brukar du sätta upp en god min? Lär dig att lösgöra dig från dina känslor. När ditt hjärta värker se det då som ännu en lektion. Var glad och fortsätt framåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen