Reiki symbol och kristall

Om mig och Reiki

Om mig och Reiki

Här ska jag berätta om min motivation att lära ut reiki, skapa reikiföreningen och skapa en egen utbildningsmodell. Jag ska berätta om varför jag intresserar mig för reiki och hur jag förändrade reiki i Sverige.

Jag önskar att det inte vore ett yrke utan att kunskapen fanns öppen för var och en, även om man inte går kurser. Andra ser det som ett yrke som vad som helst, medan det för mig är ett kall att föra ut kunskapen om helande till människor. Ju fler som börjar att använda dessa helande redskap detsto bättre.

Jag ska berätta hur det kom sig jag som enda reikilärare väljer att göra det helt öppet på internet och till låga priser. Ingen annanstans hittar du hela reikisystemet beskrivet, både invigningsritualerna och annat. Helande och det är en kraft som världen absolut behöver och det fort. Jag önskar att det fanns grupper där man ger och får healing och där man utvecklas tillsammans i varje stad och att alla hade någon i sin närhet som kan ge och lära ut hur man ger healing.

Jag har hela mitt liv varit sierska men inte healer. Att jag började intressera mig för healing var att jag försökte hitta något sätt att bli bra från en kronisk sjukdom. Och när jag började med reiki hittade jag en sådan metod att bli bättre.

Jag tror på de som säger att för den som är sjuk är den enda önskan att bli frisk. Och här var några som hade kunskapen hur man helar sig själv. De sa att om man utbildade sig mer fick man mer helande kraft och jag trodde ju på det, och det var min högsta önskan. Men jag hade inte råd. Det var som den värsta grymhet man kan tänka sig, om någon hade ett redskap för helande och så kunde jag inte få tag i det. Det tänker jag att det får inte drabba någon annan. Jag tror det är därför jag blir bara glad om någon vill lära vidare det jag lär ut och för ut min kunskap. Och då är det ju lätt att tro att det är andras avsikt också, och man blir nästan förvånad av att andra inte vill att kunskapen ska vara öppen. Så gjorde jag!

Jag var först i Sverige med att sänka priset till under halva priset än vad andra reikilärare tog. Jag utbildade mig i alla grenar av reiki och förde ut det helt öppet till låga priser.

På den tiden var jag väldigt obekväm för många. Jag mailade många och skrev att ”det du lär ut med dom höga priserna skulle jag kunna lära ut till under halva ditt pris, och vad finns det för etiskt skäl till att höja priserna ju mer folk vill lära sig?”

Och om det var något som någon ville hålla hemligt, så la jag ut det på internet. För min tro är ju att reiki är universums harmoni och att universums helande kraft aldrig kan missbrukas. Eftersom reiki är harmoni och balans till sin natur.Det ser jag bara som positivt för den som vill lära sig. Vi ska inte finna oss i att symboler eller ritualer i reiki ska vara hemliga om man inte går en viss kurs, allt ska vara tillgängligt från första början – annars är det bara att söka sig vidare till en annan lärare! I alla tider har kunskapen om healing varit öppen och offentlig. Nu försöker en del att varumärkesskydda den. Och så får det inte bli!

Jag var också den förste att ha kursmaterial, det fanns inte heller på de reikikurser jag gick i början på 90-talet. Detta ledde till att andra reikilärare var tvungna att skapa mer innehåll på sina kurser och till lägre priser. Det har jag sett många gånger, och det är bra för den som nu vill lära sig.

Ser jag någon som har utförlig information, så ser jag till att ha ännu mer utförlig information, och då måste de andra höja sin kompetens. Dessutom tror jag ju att alla kan hela och även initiera andra, redan utan kurser bara vi tror och har tillit. Därför har jag skapat dessa sidor och skrivit min bok om hur man kan lära sig själv och få inspiration, och ger billiga, utförliga och tillgängliga kurser över Sverige.

Reikiförbundet

Jag är medlem i reikiförbundet och följer deras riktlinjer, samt min egen reikiförening, AlphaOmega reiki.

Kontakta mig

Har du frågor och funderingar?

Kontakta mig här för att få svar. Ring mig gärna på tel 054-190 111
eller skriv!

Rulla till toppen