Lördag 27 april – onsdag 1 april 

MAGISK RESA TILL ISLAND

Följ med mig och Inspired Journey till Island där du får uppleva Island med olika utflykter och guidade turer, du kan rida Islandshäst, bada i Blå lagunen, åka på valsafari och mycket annat.

På förmiddagarna och kvällen får du lära dig den nordiska lappländska traditionen i Mediumskap. I framtiden tror jag att människor från andra delar av världen kommer att söka sig till oss i norden för att lära sig vår speciella mediumtradition och hur man tar kontakt med andevärlden.

Vi gör övningar där du kommer i kontakt med din inre röst och vad som är viktigt i ditt liv. Du kommer också få chans att ställa frågor och få vägledning av mig.

På resan ingår min grundkurs i mediumskap med betoning på naturens levande och helande väsen och du får diplom i medialitet utöver resan.

Program 27 april – 1 maj 2019

Lördag den 27 april 2019
Ankomst till Island ca 15.30.
Kort stadsrundtur på väg till hotellet
Middag och informationsmöte med presentation av resans program av reseledare och kursledare

Åter till hotellet ca kl. 16-17.0

Söndag den 28 april 2019
Morgonmeditation/eftertanke/tankar om vad som förväntas under dagen kl 8-9 (Anna-Lena)
Utflykt: Den Gyllene Cirkeln – klassikern
Avresa från hotellet kl.09.00

Den Gyllene Cirkeln – klassikern
En klassisk utflyktstur till bl.a. Hveragerdi med sina geotermiskt uppvärmda växthus.Gullfoss, ett av Islands vackraste vattenfall (namnet betyder Guldfallet. Vattnet faller i två omgångar – först 11 meter, sedan 21 meter – ner i en klyfta som är 20 meter bred och 2,5 km lång) och Geysirområdet där den livliga källan Strokkur sprutar vattenkasader 30 meter upp i luften med några minuters mellanrum.

Geysirområdet blev aktivt för mer än 1000 år sedan och består av mer än ett dussintal kokande vattenhål. Den ”ursprungliga” Geysirn som ligger i direkt närhet av Strokkur är mindre aktiv i dag men är den som givit sitt namn till varma källor över hela världen.

Vi besöker även den historiska Nationalparken Thingvellir. Det är en viktig plats i isländsk historia då här bildades det äldsta existerande parlamentet i världen. Av denna anledning finns Thingvallir med på UNESCO: s världsarvslista. Förutom att vara en plats av historisk betydelse, är Þingvellir också skyddad som nationalpark på grund av sin unika geologi och natur.

Måndag den 29 april 2019
Morgonmeditation/eftertanke/tankar om vad som förväntas under dagen (Anna-Lena)
Kurs ½ dag (Anna-Lena)
Fri dag fr.om lunch

Förslag till utflykter:

Valsafari
Det finns få platser där den vilda naturen är mer tillgänglig än på Island. Längs hela Islands sydvästra kust lever många olika arter av delfiner och valar, vars graciösa ytkrusningar, hopp och spektakulära dykningar kan beskådas bara en kort båttur från Reykjaviks hamn. Ni kliver på katamaranen Hafsulan i Reykjavik hamn för en imponerande naturupplevelse. Målet är att komma delfiner, vikval, knölval och även späckhuggare riktigt nära. Om förutsättningarna är de rätta finns även chansen att träffa på världens största djur, blåval

Kryssa för Valskådning på anmälningsblanketten.

1,5–2 timmars ridning och lätt lunch på Hotell Eldhestar (soppa, bröd etc. )

Kryssa för Rida Islandshäst på anmälningsblanketten.
Rida Islandshäst; Alvturen (Älvturen)
1,5–2 timmars ridning & lunch
Naturväsen är viktiga på Island. De får bestämma var vägarna kan gå och var hus kan byggas. Isländska myndigheterna förändrar bland planerna för vägbyggen, eftersom vägen skulle passera ett område där huldrefolket trivs! På den här turen ser vi några platser som bebos av dessa speciella varelser, huldrefolk, men eftersom de är osynliga kommer vi inte att kunna se dem på riktigt! Vi passerar stenen Alfakví och det gamla fårhuset som man inte får flytta på om man inte är beredd på allvarliga konsekvenser. Vissa alver är musikaliska, Skjólaklettur är alvkyrkans plats och där har man hört sånger sjungas. På vår väg till älvernas kulle, Einbui, som bebos av vänliga och ibland sjungande alver, får vi rida på fina ridstigar som är perfekta att prova islandshästens speciella gångart “tölt”.Inkluderat:


Bada i Blå Lagunen

Blå Lagunen ligger ca 45 minuters bilresa sydost om Reykjavik, nära fiskebyn Grindavik. Blå Lagunen är internationellt berömd för sitt varma och mineralrika vatten, som bl.a. ska hjälpa mot psoriasis. Det är en helt speciell upplevelse att sitta mitt i det turkosgröna vattnet och gona ner sig i värmen, omgiven av lava och karg natur. Lagunen håller en temperatur på ca 36–29 grader. Missa inte tillfälle att bada i Blå Lagunen, minne för livet.

Kryssa för Blå Lagunen på anmälningsblanketten.
Tisdag den 30 april 2019


Morgonmeditation/eftertanke/tankar om vad som förväntas under dagen (Anna-Lena)
Kursdag 1/1 dag, fortsättning från onsdag (Anna-Lena).

Onsdag den 1 maj 2019
Avresa från hotellet tidigt på morgonen

Anmälan och pris

Anmälan till Inspired Journey

Island – Anmälan med Anna-Lena

Pris per person
13.360 SEK


Priset inkluderar
Flygresa Stockholm/Arlanda – Keflavik flygplats t.r.
Transfer flygplats –  hotell t.r

4 nätter i delat dubbelrum på Hotel Fron (tre-stjärnigt hotell)

4 frukost

1 middag

1 ½ kurs med Anna-Lena Vikström
Utflykter, aktiviteter samt måltider enligt program

Fredrik Brekkan är vår svensktalande isländska guide på såväl transfer till hotellet (med kort stadsrundtur i Reykjavik) samt utflykter ”Gyllene Cirkeln”.

.Tillägg

Enkelrum3.790 SEK

P

Utflykter

  • Valsafari    945 SEK
  • Blå Lagunen 280 SEK
  • Rid Islandshäst 950 SEK

Sista anmälningsdag är 20 februari 2019.