Så började jag med Reiki

Så började jag med reiki

Jag gick min första reikikurs 1992. Det var som en dröm, att man kunde gå en kurs och få förmågan att hela. Jag började intressera mig för alternativa behandlingsmetoder eftersom jag hade en svår allergi som bara gjorde mig sämre och sämre. Jag är uppväxt på Stöttingsfjället i Lappland och där finns sedan gammalt en tradition att man vissa människor hade gåvan att hela. Det var ett kall man fick, eller också gick gåvan att hela i arv.

På den tiden lärde man ut i reiki att en mästare gav förmågan att hela till eleven, och sedan var det bara att lägga händerna där det behövdes så satte kraften igång av sig själv, och man hade den livet ut. Idag vet jag att det är tanken som räknas och att man inte behöver en ceremoni för att kunna ge reiki. Men det var ett sätt att få människor som ville kunna hela att gå kurser som var väldigt dyra på den tiden. För att få ännu mer kraft att hela skulle man gå fortsättningskurs och få fler initieringar, för det var det som överförde kraften… Det ville jag ju absolut, eftersom jag var så sjuk, MEN fortsättningskursen var dubbelt så dyr. Och på grundkursen var det nästan bara jag som ställde frågor till läraren, och det vanligaste svaret var att det fick jag veta om jag fortsatte att gå kurser, eller också att det var hemligt enligt traditionen. Det var omöjligt för mig att gå vidare inom reiki för att jag hade inte pengar, eftersom jag var i 20 års åldern och gick en utbildning.

Jag ändrade sättet att hålla reikikurser i Sverige

Då, på min första grundkurs, bestämde jag mig att jag skulle bli mästare i reiki och sedan lära ut reiki och förmågan att hela till ett lågt pris så att alla som ville skulle kunna gå kursen. Framför allt skulle man få svar på allt man ville veta. Ingen kunskap som skulle kunna hela skulle vara hemlig.

På den tiden kostade det nästan 100 000 kr att bli mästare. Men människor såg mitt intresse att jag ville ändra hela kursupplägget, och jag hittade flera reikimästare som ville utbilda mig till ett lägre pris. Så började jag lära ut, först till endast självkostnadspris. En del reikimästare spred ett rykte att jag inte var utbildad på rätt sätt, eftersom jag gjorde helt annorlunda, inte hade något hemligt, sa att man hade kraften inom sig själv och inte behövde några ceremonier för att få den och för att jag hade så låga priser. Det var ett vanligt knep att säga att lågt pris betydde låg kvaliitet. Så för att bemöta kritiken gick jag alla reikimästarutbildningar som fanns inom olika grenar, reiki alliansen, steg 3A inom reiki Network och hos fristående reikimästare. Jag utbildade mig till reikimaster många olika gånger och blev på så vis den mest välutbildade inom reiki i Sverige.

Jag försökte på alla sätt att få andra reikilärare att sänka sina priser på kurserna, och jag skällde på dem gansa ordentligt… för jag visste vad det betydde för mig för att må bättre. Av alla alternativterapiformer var det bara reiki som hjälpte mig att börja läka mig själv. När jag nu ser tillbaka var jag ganska hård mot dem och jag tror inte att jag idag skulle skälla på andra reikilärare för deras undervisningssätt, men då var det nödvändigt för jag ville förändra hela sättet att lära ut reiki på.

Jag öppnade en mottagning 1997

Jag skaffade en mottagning och gav reikibehandlingar under några år. Då märkte jag ofta att det kom människor med samma typ av problem tills jag lärt mig hur de skulle helas, och sedan kom andra människor. Jag lärde mig att  se för min inre syn var i kroppen problemet låg och kunna hitta och se orsaken till att sjukdomen fanns. Jag lärde mig också under den tiden att samarbeta med den andliga världen när jag gav healing, ofta var osynliga andliga hjälpare mycket pratsamma under behandlingen och trevliga att lära känna, ibland var det roligare att träffa de andliga hjälparna än själva klienten för de hade så mycket intressant att berätta.

Jag fortsätter att lära mig så mycket som möjligt om healing och reiki för att sedan lära ut det till den som vill.

Jag skrev en bok om reiki

Sedan skrev jag en bok ”Reiki – en komplett handbok” med hela reikisystemet. Den kom ut på ett förlag nästan fyra år senare och blev ganska populär. Jag skrev att man inte ens behöver gå en kurs för att lära sig reiki, och man behöver inga initieringar heller, utan ska fokusera på att leva helande i sin vardag, vara vänlig mot andra människor och leva närvarande i nuet. Sedan kan man göra energihöjande övningar för att öka sin kraft att ge healing.

Jag blev Inbjuden till Japan

En japansk kvinna som lärt sig reiki av de traditionella mästarna i Japan var i Sverige och läste boken och tyckte mycket om dem. Hon tog med sig några böcker till Japan och så blev jag inbjuden att undervisa och föreläsa om reiki i Japan. Jag höll två reikikurser i Tokyo och så fick jag träffa de gamla reikimästarna och själv gå upp på det heliga berget där grundaren mediterade och fick till sig reikikraften. Det kunde jag aldrig tänka mig när jag började med reiki. Då ville jag bara göra det öppet och tillgängligt för andra så att man inte stängde ut någon.

Det är som att andevärlden ville säga att de tycker om min filosofi med låga priser och uppmuntrade mig, och jag har aldrig göra reklam för att få folk på mina kurser. Det är som att rätt personer blir kallade att ta kontakt med just mig och på grupperna brukar var och en ha något gemensamt, som att det är andliga mästare som själv sammanställt gruppen.

Jag är numera både medlem i reikiförbundet och var med när det startades, och följer deras riktlinjer och har skrivit två reikiböcker till, stora Reiki Grundkurshandboken och Stora Reiki Fortsättningskurshandboken.

Välkommen att anmäla dig till en kurs personligen eller på distans, eller maila dina frågor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen