Shinrin yoku, skogsmeditation

  1. Här är en meditation som jag ibland gör på kurserna på sommaren. Den är så enkel att göra, men lätt att komma ihåg och en av de bästa meditationerna jag vet.

Metoden kommer från Japan och heter skogsbad, shinrin yoku.

När man gör skogsbad på det här sättet och upplever varje sinne i taget blir det verkligen en förhöjd upplevelse av intrycken och snabbare att komma in i ett lugn när man separerade alla sinnesintryck. Du får bada dina sinnen, dofter, ljud, känslor.

Det här är en bra meditation för de som har eller haft utmattningsdepression.

Så här gör du:

Gå ut till skog eller en trädgård och du ska helst inte kunna höra trafik.

Känn att dig att du öppnar dig för naturens levande och helande väsen. Föreställ dig att du kan känna livskraften omkring dig.

Lägg nu uppmärksamheten till dina andetag och känn att du andas in syre och livsenergi från naturen till hela din kropp.

Lyssna till de ljud du hör under en minut.

Lyssna till det lägsta ljudet du kan höra och det högsta. Känn att ljuden omsluter dig och hur du känner dig.

Känn dofterna under en minut.

Fortsätt att andas in livskraften och känn hur all stress försvinner från dig. Föreställ dig att du är ett träd som vajar i vinden, och känn vinden och värmen som omsluter dig och berör huden.

Lägg märke till skönheten i naturen, formerna, grönskan. Föreställ dig att allt du ser samspelar med varandra, en del av en helhet.

Du kommer att märka att skogen har sin egen energifrekvens som är lugnare än människans. Du kan göra meditationen så kort eller lång du vill

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen