Meditation med det vita ljuset

Detta är en av de vanligaste meditationerna, och ger mycket snabbt resultat. Jag har en variant av den i min bok ”Reiki-en komplett handbok” och ”Stora Grundkurshandboken”

Man kan också föreställa sig en värme som sprider sig i kroppen om det är svårt att tänka sig att man fylls av ljus.

Här får du en meditation som helar med universums vita ljus. Använd den för att stärka immunförsvaret, lyssna till din kropps behov och för att ge dig ny energi!

Den är mycket helande och här ger jag den till dig.

Denna meditation kan du göra varje dag och om du vill kan du spela in den på band.

Ljuset är den rena livsenergi som flödar genom allt levande. I denna meditation kan du nå ett tidlöst tillstånd där du bara är, vilande i det helande ljuset.

Har du svårt att visualisera ljus kan du istället föreställa dig värme eller porlande vatten som renar kroppen.

Sitt eller ligg. Tänk dig att all stress och alla bekymmer rinner av dig som vatten och försvinner ner i jorden.

Föreställ dig att allt omkring dig är helande ljus som omsluter hela din kropp.

Ljuset innehåller allt du behöver för att må bra.

Känn din lugna andning djupt ner i magen.

Tänk dig att varje gång du andas in, så andas du rent ljus ända ner i magen, och det sprider sig till resten av kroppen som en ljus ånga. När du andas ut frigör du obalanser i kroppen, som förvandlas till ljus. Fortsätt så tills du känner dig helt ljusfylld.

Lägg nu uppmärksamheten på fötterna och känn hur de mår. Tänk dig att du andas in ännu starkare ljus genom fötterna. Tänk dig att dina fötter hämtar kraft från jordens inre.

Fortsätt att fylla överbenen och låren med vitt ljus. Andas vanligt och mjukt. När du känner att benen är fyllda med vitt ljus, fortsätter du att fylla även höfterna, magen och stjärten.

Dessa områden fortsätter att själv andas in ljus från omgivningen, tills kroppen nästan känns genomskinlig. Du börjar att känna en inre energivibration.

Detta är änglarnas energivibration. När du känner dig redo andas du upp i ljus av bröst och rygg upp till halsen.

Känn hur spända muskler i ryggen slappnar av. Känn sedan hur det vita ljuset flyter in genom dina händer, och upp genom armarna till axlarna.

Fortsätt att fylla hela halsen och huvudet med vitt ljus. Känn efter hur varje område av din kropp mår och känn hur cellerna börjar vibrera inifrån av det starka helande ljuset.

Tänk dig att på toppen av ditt huvud finns en näckros som slår ut. Genom den näckrosen (om du vill, en lotusblomma) strömmar helande ljus in.

Denna kontakt bär du med dig i alla livets situationer. Här hämtar du visom och ljus från den andliga världen.

Reiki finns utanför dig och inom dig hela tiden. Du är ett med universums helande ljus – Reiki!

Lägg märke till dina händer och känn hur händernas chakran öppnar sig mer och mer för att ta emot healing och för att ge ut. Känn att helande kraft strömmar in genom dina händer och ut i omgivningen.

Detta öppna flöde kommer du från och med nu att bära med dig och du kan känna kraften och värme i händerna, när som hellst då du behöver helande händer.

Öppna ögonen när du är färdig och iaktta sakerna som finns i rummet runt dig. Kanske strålar de av ett nytt ljus. Så småningom kan du göra denna övning snabbt, när du sitter på bussen eller i ett väntrum. Du kan också genom meditationen skapa kontakt med änglavärlden som lever i detta ljus och själv har du inre energi för resten av dagen.

Lycka till!

Gör meditationen så ofta du vill, helst varje dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen