Reiki och fibromyalgi

Jag börjar alltid reikibehandlingen med att avläsa energifältet på den jag behandlar.

När jag skrev min första bok om reiki visade jag en bild hur energifältet kan se ut vid fibromyalgi. Här ska jag berätta lite mer utförligt om hur man behandlar fibromyalgi med reiki.

Det finns en speciell energiobalans som visar sig just vid fibromyalgi och vid vissa reumatiska sjukdomar. Det visar spridda energiförtätningar som sitter vid kroppens muskelfästen och bromsar energin som vill ut att flöda fritt i kroppen. Jag kunde se ljuspunkter i mottagarens kropp som lyste mer eller mindre starkt. Där ljuset var försvagat kunde inte energin flöda med nog stor hastighet.

Just vid fibromyalgi och kronisk värk har reiki visat sig vara en bra behandlingsmetod. Under ett tag när jag jobbade som mest med just fibromyalgipatienter utvecklade jag en metod som jag kallar energiflödesaktivering. (Den får man lära sig på min masterutbildning i reiki) och det går ut på att man aktiverar olika energipoler i kroppen och sätter igång flödet mellan dem.

När man gör energiflödesaktivering håller man händerna några centimeter utanför kroppen och väntar tills man får kontakt, en pulserande tät energi i båda händerna.

Sedan gör man helkroppsbehandling i reiki, men lägger till handpositioner vid armbågen och handleden. samt foten och vristerna.

I samtalet före reikibehandlingen betonar man att mottagaren ska träna sig att lyssna till sina behov, vad man känner, behöver och vill.

Man behöver avsätta minst fem behandlingar, en gång i veckan för att se resultat. Det som först brukar hända är ätt mottagaren får mer energi, allmäntillståndet förbättras. Man kanske sover bättre på nätterna, känner sig omsluten av en beskyddande stärkande energi och sedan kan värken släppa gradvis, men det brukar ofta ta tid, ibland ett halvår eller ett upp till ett år, och därför är det viktigt att den som får behandlingen gör reiki till en daglig vana och ger sig själv energi genom självbehandlingen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen