Aftonbladet – Så kontaktar du din skyddsängel

Plötsligt är de överallt. I granarna, på julkorten… och kanske har du känt ett svalt vinddrag trots att fönster och dörrar varit stängda? Sett ett stearinljus fladdra utan anledning? Då kan det ha varit en ängel som gick genom rummet, för i år är det änglaår. På riktigt. I alla fall om man ska tro de änglatroende.

Var tredje svensk tror på änglar visar en undersökning som Sifo gjorde för några år sedan. Och fyra procent sa att de till och med hade mött någon ur änglaskaran.

Änglaliknande varelser förekommer inte bara i Bibeln utan i de flesta kulturer och religioner.

Men hur tusan lyckades dessa vingbeklädda varelser överleva in i vår digitala e-posttid?

– Förr såg man Gud som en person. Idag tror de flesta att Gud i stället är en slags opersonlig energi. Men hur ska man vara säker på att den är kärleksfull? För många kan det vara lättare att relatera till en skyddsängel än en opersonlig energi säger Anna-Lena Vikström, 35.

Hon är medium och sierska och ett vanligt önskemål från klienterna är att de vill komma i kontakt med sina skyddsänglar.

– En ängel är ungefär som en andlig hjälpare. Jag tror att det finns en livsväg som vi helst ska följa och att vi alla har en ängel vars uppgift är att hjälpa oss genom livet.

Ser ut som du tror

Men hur ser en modern ängel ut? De troende är splittrade. Vissa ser dem som andliga budbärare från Gud. Somliga tror att det är avlidna vänner och anhöriga som kommer tillbaka som skyddsänglar. Andra menar att de snarare är ett slags väsen som skänker trygghet och kraft till människan.

För vissa uppenbarar de sig som människoliknande ljusgestalter med vingar. En del kan bara höra dem, och andra känner deras närvaro i form av ett tillskott av energi.

– Änglar tar form efter vad vi förväntar oss att se. Ibland har jag sett dem ungefär som bokmärkesänglar, ibland i form av ljussken, klot och blixtar. Men det viktiga är känslan och den ändlös kärlek och helighet säger Anna-Lena Vikström

Mikael Kvist, 44, som har skrivit två böcker om sina egna möten med med änglar (”Marias röst” och ”Ärkeängeln Michael”) och håller kurser i att komma i kontakt med änglar, har en mer bestämd uppfattning.

– När en ängel går genom rummet blir alla tysta, det blir svalt och stearinljus börjar fladdra. Det beror på att de har vingar.

Vingarna kan se olika ut. En del har fjädrar, andrar är duniga och någras vingar liknar mest slöjor.

Det är änglaår i år

Enligt Mikael Kvist går änglanärvaron på jorden i vågor med en topp vart tionde år, och just i år 2004 är ett av de där åren när gränserna mellan verkligheterna är tunna och änglarna har lättare att passera. Även om änglarna egentligen inte har till uppgift att skydda människorna griper de ändå, menar de änglatroende, allt som oftast in för att hjälpa oss.

– Jag har fått bilder av krig och katastrofer som inte har hänt. Kriget i Jugoslavien skulle till exempel ha spridit sig över världen om inte änglarna varit där och stoppat det, säger Mikael Kvist.

3 typer av änglar

Enligt klärvoajante Mikael Kvist finns tre olika varianter:

Ärkeänglar

De största och mäktigaste änglarna. Har ett vingspann på upp till 16 meter och förmåga att ingripa i världspolitiken. Stoppade bland annat kriget i Jugoslavien från att utvecklas till ett världskrig. Kan vara på olika platser samtidigt.

Änglar

Har ett vingspann på åtta till tio meter. Kan röra sig fritt genom tid och rum men bara befinna sig på en plats åt gången. Har makt att ingripa i enskilda människors liv.

Änglar av Modern

Färgstarka änglar. Har visat sig på jorden först de senaste åren. Har en varmare och mjukare framtoning än änglarna av fadern.

Be om mirakel – då lyssnar änglarna

Mediet Anna-Lena Vikström tipsar om hur du får kontakt med din skyddsängel:

* Tänk inte rationellt, be om ett mirakel – då kommer ängeln för att vägleda dig.

* Förvänta dig inte att få se den. Du känner igen den på känslan av kärleksfull frid som sprider sig.

* Leta tecken i vardagen. Var öppen för det som är ovanligt – till exempel en blomma som plötsligt slår ut – det kan vara ett tecken från din skyddsängel.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen