Ska man öppna och stänga chakran?

Ser våra vänner från andra sidan eller andliga guider om våra chakran är öppna? Kan dom då lättare ta kontakt med oss?

Hur gör man för att balansera sina chakran?

För att ens chakran ska vara balanserade måste man se till att man får lika mycket energi i de livsområden som chakran symboliserar, alltså balans mellan fysisk aktivitet (de nedre chakran) och mental aktivitet (de övre chakran) och en balans mellan utgivande och mottagande.

I varje chakra finns en inåtgående och utåtgående energivirvel, där man andas ut och andas in energi från omgivningen och andra människor, och den ska också vara i balans.

Att öppna och stänga chakran

Det beror på vad man lägger sin uppmärksamhet på, om man stänger eller öppnar chakran. Alltså att när vi ägnar oss åt något fysiskt som att städa eller springa, så har vi de lägre chakrana aktiverade och mediterar vi är automatiskt de övre chakran aktiverade. Det är många som tror att man kan stänga chakran, och det är mycket viktigt att vi inte gör det eftersom vi då också stänger vårt inflöde av energi.

Det händer till exempel människor som arbetar mycket utgivande, att de börjar att distansera sig och då stänger de sitt intag av energi samtidigt och då riskerar man utbrändhet. Då är det bättre att tona ut sig från den andre så att man inte längre lägger fokus på det man haft ett öppet chakra emot. Människan har ju reglerat detta med att öppna och stänga chakran i många tusen år utan vår hjälp. Det strörsta problemet jag ser idag är att människor allt för ofta har stängda chakran och göra meditationer då man stänger chakran har jag sett i vissa fall kan vara farligt för den fysiska kroppen, som på sikt får mindre energi utan att vi märker det.

Om andevärlden ser om våra chakran är öppna

Ja, de ser våra chakran, men framför allt har vi chakran som en emotionell dna-kod för att skapa och förankra vår andliga identitet i den fysiska kroppen och det fysiska livet och det har inget att göra om vi får bättre kontakt eller inte. Det beror helt på vår tillit till att få kontakt och var vi lägger vårt medvetande och tankar.

Rulla till toppen