Sanndrömmar – ett sätt att se in i framtiden

Sanndrömmar och att se in i framtiden

En sanndröm är när man drömmer något som sedan slår in.
Jag har haft sanndrömmar då och då under mitt liv, men det är inget som går att styra över. Jag vet direkt att det är en sanndröm jag drömt, de känns på ett annat sätt än vanliga drömmar, de är detaljerade och realistiska och händer inom några dagar precis som man har drömt.

Ingen vet varför man får sanndrömmar, men jag själv tror att vi ibland har förmågan att få glimtar från vanliga situationer i livet. När man sover har man möjlighet att uppfatta världshändelser i det kollektiva medvetandet, tankefältet som alltid finns omkring oss.
Ibland är sanndrömmarmööarna inte helt exakta utan de innehåller detaljer från något som kommer att hända. Vi har lättare att drömma sanndrömmar om det som berör oss känslomässigt på något sätt.

Vad skiljer sanndrömmar från andra drömmar?

Det går att känna igen en sanndröm och skilja dem från en vanlig dröm.

Ofta är sanndrömmarna korta och har inte de starka känslor som finns i vanliga drömmar.

Det kan finnas detaljer i en vanlig dröm som händer dagen efter. Du kanske ser en sak som sedan dyker upp under dagen. Lägg märke till miljön när du drömmer!

En gång drömde jag om en flygolycka som sedan inträffade tre dagar senare precis som i drömmen.

Här ska jag berätta om en rolig sanndröm jag hade för några år sedan då jag brukade vara med i radio och leta försvunna saker. Varannan vecka gick jag till studion och så fick folk ringa in i direktsändning och fråga om försvunna saker.

När jag drömde att jag höll på att missa en direktsändning och det hände!

På natten drömde jag att jag kom fram till radiohuset. Men jag gick inte in i det vanliga rummet utan istället kom det en kvinna och frågade om jag ville titta på övervåningen. Vi gick upp och hon visade vad de gjorde i olika rum och jag fick hälsa på flera människor som jag träffade där. När hon hade visat rummen färdigt tog hon mig till personalrummet och bjöd mig på en kopp kaffe. När jag stod där tänkte jag ”oj, jag ska ju vara med i direktsändning just nu” och så vaknade jag.

När jag vaknade kom jag ihåg drömmen så jag bestämde mig för att vara ute i extra god tid eftersom det regnade. När jag kom fram var håret blött så jag satte mig ner i väntrummet för att torka lite. Då kom kvinnan i receptionen fram och frågade om jag ville titta på övervåningen innan programmet började eftersom det var ett tag kvar. Jag visste inte ens om att det fanns en övervåning som också hörde till radion. Jag tänkte att det hade jag ju drömt så det vore ju spännande att se om det ser ut som i drömmen. (Jag vill ju inte ha ett ännu mer udda rykte än jag redan har som sierska, så jag undvek att tala om att det här har jag redan drömt!)

När jag kom upp var det precis som i drömmen, rummen låg som jag hade drömt, till och med färgerna stämde och jag hälsade på olika personer i drömmen. Jag mindes i drömmen bara att jag hälsade på flera personer men inte så detaljerat vilka de var. Till slut tog kvinnan med mig till personalrummet och bjöd mig på en kopp kaffe, och det blev nästan kusligt. När jag tog emot koppen med kaffe mindes jag drömmen att jag tänkte att jag skulle vara med i direktsändning nu. Så jag sa ” jag måste nog gå tillbaka nu” och tittade på klockan och det stämde, det var bara några minuter tills jag skulle vara i sändning, min klocka måste ha gått för långsamt!

Jag rusade ner för trappan och där träffade jag en man som sa ”Vi har letat över dig överallt, du ska vara ner i sändning nu”! En minut innan sändningen satte jag mig i studion och tog emot det första samtalet. Programledaren såg lite stressade ut.  I pausen sa hon ”Du är så cool, att du bara kunde sätta dig ner och börja så där på en gång” Och då berättade jag att jag just hade drömt alltihop i morse! Hon tänkte nog att det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av en sierska, men det var en häftig känsla att vara med om allting en gång till.

Så här kan du bli vägledd av dina drömmar!

Jag har grundkurser i medialitet och på dem kan du lära dig hur man tolkar symboler och drömmar. Det finns ett bra tips som jag använder som visar hur du kan bli vägleddav dina egna drömmar.

Tänk på en fråga innan du går och lägger dig och be om ett svar i drömmen. Till exempel hur man ska lösa ett problem. Det brukar alltid fungera för mig, jag vaknar och budskapet i drömmen är det jag behöver veta.

Sömnparalys
Sanndrömmar

Berätta om dina egna sanndrömmar

Skriv gärna och berätta om era sanndrömmar så lägger jag in dem här! alv@bahnhof.se

Min förhoppning och min drivkraft är att alla ska hitta sin egen innersta begåvning, det man brinner för och gör med glädje, att tro på sig själv och sin förmåga att skapa och hela sitt liv.
Anna-Lena Vikström

Kontakta mig

Har du frågor och funderingar?

Kontakta mig här för att få svar. Ring mig gärna på tel 054-190 111
eller skriv!

Rulla till toppen