Hitta försvunna saker, människor och djur

När jag var barn i byn i Lappland där jag är född kom släkt och grannar för att fråga om bortsprungna djur. När jag var tonåring började jag arbeta som sierska och har gjort det sedan dess. Jag blev väldigt känd och tidigare ringde polisen om hjälp att hitta försvunna människor, nu är det oftast missing people som ringer när någon människa försvunnit. Då kan man lämna meddelande på telefonsvararen så ringer jag tillbaka, men bara när det gäller människor. Det är hundratals som ringer.

Tidningartikel med Anna-Lena Vikström, om att jag hittar försvunna saker

Förr ansågs det att berätta för arbetet som sierska var något som skulle hållas hemligt och bara inom släkten. Men nu är det en ny tid och jag är en modern sierska, som både arbetar med utbildning, skriver böcker och föreläser, samt skriver på Internet!

Ibland får jag extra svåra uppdrag. Till exempel att leta försvunna människor och där man misstänker att ett mord har begåtts.

Så här går det till

Jag brukar när jag pratar med en person som vill ha hjälp få inre bilder. Detta händer hela tiden, men är jag ”i arbete” bestämmer jag mig för att inte se sådant.

Jag bestämde mig när jag var tonåring för att bara se det som är konstruktivt, jag vill inte se sjukdomar och dödsfall. Det kan vem som helst bestämma sig för att göra, eftersom det tar så mycket kraft ifrån en. Det är lätt att bli utbränd med ett sådant yrke. Man bestämmer sig för att inte se djupare och då stänger man av sig.

Jag får snabba bilder och samtidigt känslor. Ibland är bilderna svåra att tolka och kommer snabbt. Jag har lärt mig av erfarenhet att känna skillnad på olika material. Om det är ett fönster eller glasruta på en tavla jag känner. Genom att vara i det meditativa tillståndet så är det som om jag själv är med på platsen och upplever och känner i min egen kropp det som hänt. Ibland känner jag lukter och hör ljud. Jag brukar försöka att fånga upp så många detaljer som möjligt för att kunna ge ledtrådar.

I ett fall beskrev jag så exakt så att inte ens mamman till den försvunna kvinnan trodde att det var sant. Till exempel att kvinnan var fullt medveten om vad som hände och inte drogpåverkad. Det visade sig sedan, när de hittat henne på den plats jag beskrivit att det var sant.

Men att jag berättar om det här är främst för att du ska förstå vilket känslomässigt tungt arbete detta kan vara. Under en period kan många släktingar till en och samma försvunna person ringa varje dag, förutom de andra som ringer som vill ha tag i sina katter och hundar. De har i sin tur väldigt lite förståelse för att jag måste prioritera människor för katter är ju också levande varelser. Och jag prioriterar katter framför döda ting, men jag har letat allt man kan tänka sig. Till hösten kommer jag att påbörja en bok om att utveckla medial förmåga och intuition som ska ges ut på samma förlag som min förra reikibok. Det är tur att jag också arbetar med utbildningar, det har varit en stor hjälp att inte bli utbränd.

Telefontid 9 – 10 tisdag – torsdag

För att kunna hitta saker eller djur behöver jag prata med personen i telefon men bara på de tider jag har telefontid. Det beror på att jag då ska kunna sätta mig i det fokuserade tillstånd som krävs. Men även om jag pratar med någon kan jag uppleva lika starkt som om jag var på plats samtidigt som jag pratar och beskriver händelsen.

Tel 054 – 190 111

Jag tar en summa, 150 kr, för att hitta något. Du får ringa flera gånger om samma sak om du vill, utan att det kostar något extra. Det är inte för pengarna jag gör det. Men skulle jag ha det helt gratis, som jag ibland har haft på telefonväkteri, kommer människor inte fram.

Rulla till toppen