Svenskt (lappländskt) och engelskt mediumskap

Jag arbetar enligt den svenska gamla traditionen som medium som håller på att dö ut. De flesta som utbildar i mediumskap gör det enligt den engelska traditionen där man tränar att ta emot budskap från den andliga världen.

I den svenska traditionen får man lära sig att själv ta kontakt och färdas mellan olika andliga världar. Man kan själv söka upp den andliga världen, och att färdas mellan världar.

Det kan också innebära att förflytta sig i den här världen, att se över avstånd och in i framtiden. Man behöver inte ha något redskap för att göra det.

På kurser i medial utveckling i vår tradition får man lära sig grunderna i att skilja mellan intuition och fantasi och att hitta det som är vår största begåvning. När man kan grunderna är det bara att vänta på att bli kallad av den andliga världen genom olika tecken i vardagen. Det behövs ofta inga långa utbildningar för att bli medium, ofta räcker det med en helgkurs där man lär sig hur man ska utveckla och förfina sin begåvning när man hittat den. (förr i tiden fanns det ju inga kurser alls.)

Om man har storseans i den svenska traditionen ber man deltagarna att ha frågor till den de vill kontakta och sedan försöker man att söka upp den i den andliga världen. Man kan också se efter vem som dyker upp av sig själv, som man gör i den engelska traditionen om man vill.

Man tror också att den andliga världen inte bara finns till för oss, utan vi är också lika viktiga för dem. Men det finns tydliga regler vad vi inte ska göra, till exempel bestämma i andevärlden eller hjälpa dem hur som helst.

Alla har förmågan att utveckla sin medialitet men alla kan inte bli spiritualistiskt medium.

I den svenska mediumtraditionen blir man kallad som medium av andevärlden, man blir vägledd och har inget annat val än att samarbeta med dem, medan man i engelsk tradition blir diplomerad på en kurs för det mesta innan man blir medium. Men i svensk tradition tror man att man kan gå hur många kurser som helst och bli diplomerad, men blir man inte kallad så är man ändå inte medium och man kan bli medium utan en enda kurs.

För att bli kallad så är det bara att be om att få bli det och se vad som händer. Men en del blir inte kallad just till medium utan kanske till något annat som kanske healer.

Rulla till toppen