Änglahealing under massagen

Änglar helar med ljus och färg. Kanske får du också en bild av hur ängeln ser ut. När man ser änglar eller får en känsla av änglanärvaro under massagen är det ett tecken på något som håller på att helas hos den som får massagen. Kanske du får en färg för din inre syn. Då kanske du har hjälp av den änglaenergin, den ängel som representerar den färgen.

Egentligen finns det inte änglar med namn, utan istället en ljusvärd som tar sig gestalt efter vad vi önskar att se, och för att vi ska förstå vad änglavärlden gör för oss just då. Det är därför det finns så många olika beskrivningar på änglar.

Dom mest omtalade änglarna är fyra ärkeänglar: RAFAEL, MIKAEL, GABRIEL och URIEL. I den katolska traditionen finns tre änglar till.

Vad de sju olika ärkeänglarna gör för oss

RAFAEL

representerar den läkande kraften och du kan se honom med stav. Raphael betyder ”Han som Gud helade”

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, kamomill, Geranium

Ljus: Grön

Raphael kommer för att ge en känsla helhet, visioner, inspiration och insikter.

När Raphael är närvarande under massagen ger han healing av kropp, sinne, själ och ande. Inspiration för musik och kreativt skapande, traditionell och alternativ medicin.

Han hjälper till att hela motsättningar mellan nationer, healing av sårade och kränkta människor och ger inspiration för nya botemedel för sjukdomar.

Han väcker din kreativitet och hjälper dig att se skönheten i världen.

MIKAEL

är en ängel som håller i ett svärd. Ängeln Michaels symmbol är vågen, då han väger de dödas själar (onda gärningar mot goda). Michael avbildas ofta med purpurfärgad mantel och en lång stav eller rustning och svärd. Michael betyder ”Han som är lik Gud”

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Jasmin, Myrra

Ljus: Blå

I astrologin är han söndagens ängel och han har namsdag den 29 september. Fram till 1773 var den dagen en helgdag. I Lappland och speciellt i Lycksele där jag bodde ett tag, firade man Mikaelihelgen.

Han står för skydd och balans i tillvaron och ser till att ge oss tålamod. Han skyddar oss även mot psykisk obalans och faror. Man säger att Michael är ljusets ängel och den främste av ärkeänglar.

Enligt legenderna är Mikael är Israels skyddsängel och de dödas beskyddare. Han skriver ned alla våra gärningar i livets bok, goda som onda. Det sägs även att det var han som besegrade och förvisade Lucifer och hans trogna då dom försökte ta över himlen. När Adam och Eva blev utdrivna var även det av Michael.Han är den ledande kämpen i striderna mod det onda.

Ärkeängeln Mikael kommer då du vill ha helande för självförtroende och komma i kontakt med din själ. Ängeln står för sanning och rättvisa. Du kan beh om hjälp av honom om du är utsatt för fara eller är rädd eller orolig, han ger dig trygghet och beskydd.

GABRIEL

Gabriel kan du se med en lilja i sina händer, kanske en vit lilja. Han är ärkeänglen som står för hopp och kärlek. Gabriel ”Gud är min styrka”

Ljus: Vit

Ängeln Gabriel kommer när någon behöver andlig vägledning, hitta och förverkliga sin livsuppgift, ge glädje, lycka och uppfyllelse av dina önskningar.

Han hjälper dig att skapa ordning i livet, både praktiskt och känslomässigt.

Han förser oss med intuitiv lärdom och upplysning om de andliga plikterna.

URIEL

Uriel är naturens egen ängel. Han är siarkraften och visdomen och honom kan du se med en bok eller bokrulle. Uriel betyder ”Elden av Gud”

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citronella

Han är ärkeängeln för alkemi och visioner och han sägs kunna se igenom evigheten. Uriel ser över alla naturandars arbete och hjälper oss att bli medvetna om dem för att sedan kunna arbeta i harmoni med dom.

Ljus: vinröd och guld eller rubinröd

Uriel ger inre frid, lugn för själen och ger nytt hopp. Han hjälper till att hela problem i relationer och det förflutna. Uriel hjälper dig att bränna bort det du inte längre vill ha i ditt liv.

Uriel manifesterar gudomlig rättvisa och helar karma. Dag: 1 april
I den katolska traditionen finns ytterligare änglar:

Jophiel – visdom

Jophiel betyder ”Skönheten av Gud”Ljus: Gul

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Lavendel, Ylang Ylang

Jophiel kommer om du behöver visdom och vägledning, upplysning, förståelse, inspiration, kunskap, medialitet, kontakt med din sanna identitet och hitta din livsväg.

Han ger dig hjälp med att samla kunskap och hjälper också till att hela planeten jorden. Därför kan du kalla på honom när du behöver rena en plats från negativ energi.
Samuel (Chamuel) – Kärlek

Samuel betyder ”Han som såg Gud”
Eterisk olja under änglamassagen: Patchouli, Geranium
Ljus: Rosa

Samuel hjälper dig att utveckla kärlek, medlidande, förståelse och om du har en låg självkänsla. Han hjälper dig att se ditt eget värde och övervinna dåligt självförtroende. Han hjälper dig att se Gud i dina medmänniskor

Samuel skyddar mot ondska, skvaller och missuppfattningar.

Zadkiel – Glädje och förlåtelse

Zadkiel betyder ”Rättmätighet av Gud”

Ljus: Violett

Eterisk olja under änglamassagen för att åkalla honom: Citron

Ängeln Zadkiel är ängeln för karma och rättvisa.

kommer när du behövr känna glädje, för att förmedla nåd och förlåtelse, lycka och en inre frihet att gå sina egna vägar.

Han hjälper dig att visa och tro på dina begåvningar och förlåta och försonas med dem du blivit illa behandlad av.