Sanndrömmar

Sanndrömmar

En sanndröm är när man drömmer något som sedan slår in. Jag har haft sanndrömmar då och då under mitt liv, men det är inget som går att styra över och det är helt uteslutet att det är en slump för en hel drömmar är ganska detaljerade och så händer det inom några dagar precis som man har drömt.

Det går att känna igen en sanndröm och skilja dem från en vanlig dröm. Ofta är drömmarna korta och har inte de starka känslor som finns i vanliga drömmar.

En gång drömde jag om en flygolycka som sedan inträffade tre dagar senare precis som i drömmen.

Här ska jag berätta om en rolig sanndröm jag hade för några år sedan då jag brukade vara med i radio och leta försvunna saker. Varannan vecka gick jag till studion och så fick folk ringa in i direktsändning och fråga om försvunna saker.

På natten drömde jag att jag kom fram till radiohuset. Men jag gick inte in i det vanliga rummet utan istället kom det en kvinna och frågade om jag ville titta på övervåningen. Vi gick upp och hon visade vad de gjorde i olika rum och jag fick hälsa på flera människor som jag träffade där. När hon hade visat rummen färdigt tog hon mig till personalrummet och bjöd mig på en kopp kaffe. När jag stod där tänkte jag ”oj, jag ska ju vara med i direktsändning just nu” och så vaknade jag.

När jag vaknade kom jag ihåg drömmen så jag bestämde mig för att vara ute i extra god tid eftersom det regnade. När jag kom fram var håret blött så jag satte mig ner i väntrummet för att torka lite. Då kom kvinnan i receptionen fram och frågade om jag ville titta på övervåningen innan programmet började eftersom det var ett tag kvar. Jag visste inte ens om att det fanns en övervåning som också hörde till radion. Jag tänkte att det hade jag ju drömt så det vore ju spännande att se om det ser ut som i drömmen. (Jag vill ju inte ha ett ännu mer udda rykte än jag redan har som sierska, så jag undvek att tala om att det här har jag redan drömt!)

När jag kom upp var det precis som i drömmen, rummen låg som jag hade drömt, till och med färgerna stämde och jag hälsade på olika personer i drömmen. Jag mindes i drömmen bara att jag hälsade på flera personer men inte så detaljerat vilka de var. Till slut tog kvinnan med mig till personalrummet och bjöd mig på en kopp kaffe, och det blev nästan kusligt. När jag tog emot koppen med kaffe mindes jag drömmen att jag tänkte att jag skulle vara med i direktsändning nu. Så jag sa ” jag måste nog gå tillbaka nu” och tittade på klockan och det stämde, det var bara några minuter tills jag skulle vara i sändning, min klocka måste ha gått för långsamt!

Jag rusade ner för trappan och där träffade jag en man som sa ”Vi har letat över dig överallt, du ska vara ner i sändning nu”! En minut innan sändningen satte jag mig i studion och tog emot det första samtalet. Programledaren såg lite stressade ut.  I pausen sa hon ”Du är så cool, att du bara kunde sätta dig ner och börja så där på en gång” Och då berättade jag att jag just hade drömt alltihop i morse! Hon tänkte nog att det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av en sierska, men det var en häftig känsla att vara med om allting en gång till.

Skriv gärna och berätta om era sanndrömmar!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/6/6/5/anna-lena.se/httpd.www/wp-content/plugins/stockholm-core/modules/shortcodes/shortcode-elements/_social-share-list/templates/social-share-list.php on line 115